Mixed Commercial

Best Buy

The Client

In May 2009, Best Buy opened a new store in Duarte, California. The construction project included installing irrigation and building planters throughout a shared parking lot and around the building’s perimeter. While the architect envisioned an aesthetically pleasing yet user friendly landscape, the city imposed restrictions of its own. Pierre Landscape was brought on to effectively implement a solution to fit both needs. 

The Project

The retail center required over 20,000 square feet of irrigation throughout a parking lot shared among three separate retailers. Twenty different zones were installed to support the center’s size. To make the location unique yet uniform, over one hundred trees of five species were planted along with seven hundred shrubs of ten different species. Per city water conservation requirements, all ground coverage is drought tolerant and irrigated by zero-evaporation drip lines that keep the landscape uniform while reducing water usage.  Lighting was installed in each planter to enhance the landscape's nighttime appearance.

The Result

Critical to the project’s success was keeping the retail businesses operational throughout construction. Pierre Landscape synchronized irrigation, planting, and lighting over four phases of instillation. Disruption was mitigated to keep the businesses operational while adhering to the project’s schedule.

PROJECT HIGHLIGHTS

Customer: Best Buy
Description: Retail Center
Location: Duarte, California
Project: Parking Lot
Scope: Irrigation installation, water conservation, lighting, and planters
Pierre Client Since: February 2009

 
© 2020 Pierre Landscape. All Rights Reserved.